Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Zapisz się do naszego Newslettera i bądź na bieżąco z ofertami naszego sklepu

Kawa Etiopia

O ile kawa pojawiła się w wielu różnych krajach w podobnym okresie czasu, o tyle Etiopia przez wielu „kawoszy” uznawana jest za jedyną prawdziwą ojczyznę kawy. Wokół kawy toczy się życie większości mieszkańców tego afrykańskiego kraju. Będąc największym na świecie producentem kawy, Etiopia przykłada wielką wagę do tego, żeby zachować wysoką jakość swojego najbardziej znanego produktu.

Kawa etiopska - charakterystyka

W Etiopii kawa rośnie wszędzie. Kawowiec pielęgnuje się zarówno w przydomowych ogrodach jak i na wielkich połaciach dobrze zagospodarowanych upraw przemysłowych. Kawa etiopska wyróżnia się łagodnością oraz umiarkowaną intensywność aromatu. Kawa z Etiopii potrafi jednak zaskoczyć. Mocno kwasowy posmak wprowadza ciekawy posmak, który docenią zwłaszcza fani cytrusów.

Kawa Etiopia Sidamo

Ta tradycyjna kawa typu Mocca o charakterystycznej nucie smakowej owoców tropikalnych oraz aromacie owoców leśnych. To właśnie ta ciekawa kompozycja sprawa, że kawa Etiopia Sidamo wybierana jest przez osoby ceniące sobie słodko-gorzką kompozycją oraz mocno kwasowy charakter.

Witryna stworzona na platformie